Familien har en opskrift på æblekage – og den er det, man kan kalde fantastisk! Den bedste del er bunden af makron og sherry. Kagen kan nydes året rundt – så længe man kan skaffe sig en god bunke æbler, og er i humør til en sød fornøjelse. Billedet neden under er min mors særdeles lækre kreation!
Ingredienser, 1 stor skål
- 1½ L hjemmelavet æblegrød (æblerne koges møre, moses, og smages til med sukker)
- Æblekagerasp
- Makroner
- Sherry
- Piskefløde
Fremgangsmåde
- Lav æblegrøden og lad den køle af.
- Find en skål, og anret makroner sådan at de dækker bunden.
- Stænk makronerne med sherry efter smag. (Samme princip som kahlua og kaffe på ladyfingers ved tiramisu.)
- læg et lag æblegrød over makronerne.
- Læg et lag æblekagerasp på æblegrøden. Dernæst æblegrød på raspen. Og så rasp på grøden. Osv efter smag.
- Afslut med et tykt lag spisket fløde.
Pingback: Sigfreds kaffebar, Århus |
Pingback: Madblogger-udfordringen: Filippa-æblemos, yoghurt og rugbrødsknas til brunch. | Den glade kagekone