Waldorfsalat

Waldorfsalat er altid et hit. Og egentlig helt ok SU-mad – både tiloversblevne selleristænger, vindruer, æbler og valnødder passer helt fint til en madpakke eller en ny salat dagen efter.

Der findes mange forskellige opskrifter på dressingen – nogle foretrækker den godt fed med mayonnaise, andre er mere til en let citron-marinade, mens der også er mange som bruger flødeskum. Jeg valgte at lave en mild sennepsdressing med lidt mayo, men tyndet op med A38 for at det ikke blev for fedt.

Jeg spiste salaten med en god, grillet lammekotelet hos familien på Fyn her i weekenden. Det smagte så godt, at jeg næsten stadig er mæt!

Ingredienser, 1 stor skål

  • 4 selleristænger
  • 3 mellemstore æbler
  • et par håndfulde grofthakkede valnødekerner
  • halv pakke kernefrie vindruer
  • ½ dl mayonnaise
  • 1 dl A38, creme fraiche eller lignende
  • 1 spsk stærk sennep
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skær æbler, selleri og vindruer i små stykker. Bland det hele med citronsaften.
  2. Bland dressingen af sennep, mayonnaise og A38.
  3. Vend dressingen i frugt/grøntsags-blandingen sammen med valnødekernerne.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s