Wok med kylling og grønt (i østers og soya sauce)

Man opnår aldrig en rigtig wok uden de klassiske smagsgivere; hvidløg, ingefær, chili, østerssauce og soyasauce. Og så skal der selvfølgelig masser af grøntsager og kød til, også.

Grøntsager kan du naturligvis variere alt efter smag og behag og hvad der gemmer sig i køkkenskabene – bare husk, at der skal smæk på krydderierne! 🙂

østerssauce wok

Ingredienser, 4 personer (eller 2 personer i 2 dage)

  • ca. 500 g kyllingebrystfilet
  • ca. 1 kg grøntsager efter smag (jeg brugte haricot verts, peberfrugt, champignon, majs og gulerødder)
  • ca. 250 g brune fuldkornsris (eller nudler, hvis du foretrækker dette)
  • 2 store løg, finthakkede
  • 3 spsk Soya
  • 4 spsk østerssauce
  • 1 tsk fintsnittet ingefær (tip: ingefær opbevares fint i fryseren, så når først du har købt én pakke, kan du bare fryse de mange knolde ned til senere brug hvis du ikke når at spise op i første omgang!)
  • ½ tsk stødt chilipulver
  • 2 pressede fed hvidløg
  • Sød chilisauce til servering
  • evt. salt
  • Olie

Fremgangsmåde

  1. Svits løgene til de bliver klare.
  2. Skær kyllingekødet i mundrette bidder, og svits med til de får stegeskorpe.
  3. Snit grøntsagerne fint, og svits dem med.
  4. Efter en 5 minutters tid tilsættes Soya og østerssauce.
  5. Tilsæt ingefær, hvidløg og chilipulver.
  6. Smag til; mangler der mere østerssauce eller måske lidt salt?
  7. Server med kogte brune ris eller nudler og sød chilisauce.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s