Ølkage med limfjordsporter… Svart-kagen!

Jeg har bagt ølkage til bandet Svartsot. Og da bandet ofte associeres med øllen Limfjordsporter, var det selvfølgelig den, der skulle i! Du kan selvfølgelig erstatte den, hvis du har noget andet liggende, fx en mørk stout eller en hvidtøl.

Som alle andre ølkager er den bedst på anden og tredjedagen.

ølkage

Ingredienser, 2 mellemstore runde forme (eller en stor springform)

  • 3,5 dl limfjordsporter
  • 150 g blødt smør
  • 250 g brun farin
  • 2 æg
  • 350 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Pisk brun farin, smør og æg sammen til en lys, luftig masse.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og krydderier i en separat skål.
  3. Rør det hele (også øllen) sammen.
  4. Bag i 45 minutter til en time (alt efter hvor stor din form er) ved 175 grader.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s