Bløde, slet-ikke-tørre chokoladeboller!

Masser af smør, hvedemel, chokolade, gluten, you name it. Og det smager fantastisk.🙂

chocolate buns

Ingredienser, 16-18 boller

  • 1 pakke gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sukker
  • 100 g blødt smør
  • 3 æg
  • Ca. 800 g hvedemel
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 dl A38, creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt æg, smør, mejeriprodukt og bland godt.
  3. Bland hvedemel, kardemomme, salt og sukker.
  4. Ælt i 5-10 minutter.
  5. Hak chokoladen groft, og rør den i.
  6. Lad hæve til ca. dobbelt størrelse, ½-1 times tid.
  7. Form til boller. Lad hæve en halv time mere.
  8. Pensl evt. med et sammenpisket æg eller noget mælk.
  9. Bag ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter; til de er gyldne, og lyder hule hvis du banker dem i bunden.
  10. Køl ned på en rist, og spis med et glas iskoldt mælk eller en stor kop kaffe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s