Quesadillas med stegt aubergine

Den her ret er – tro det eller ej – proppet med grøntsager. Faktisk gemmer der sig både tomat, gulerod, majs, løg, forårsløg og aubergine på tallerkenen. Derudover får din mave fibre fra bønner og fuldkorns-tortillas. Og med masser af spicy krydderier, smeltet ost og creme fraiche kan det jo næsten ikke blive mere perfekt.

quesadillas med aubergine

Ingredienser, 4 personer (eller 2 personer i 2 dage!)

  • 1 pakke fuldkorns tortillas (jeg brugte rug). Ca 6 stk.
  • 1 dåse sorte eller kidney bønner
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dl vand
  • 2 dl revet ost
  • 2 dl frosne majs
  • 1 pakke magert, hakket oksekød (ca 400-500 g)
  • 3-4 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1½ spsk spidskommen
  • Evt 1-2 tsk chilisauce
  • 1 tsk stødt chili
  • Salt og peber
  • 1 stor aubergine
  • Olie
  • Creme fraiche til servering

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, og steg det i lidt olie sammen med oksekødet i en gryde.
  2. Riv gulerødderne og hak hvidløget og forårsløgene.Tilsæt i gryden. Steg, indtil kødet er gennemstegt.
  3. Tilsæt bønner, vand, tomat, majs og krydderier. Evt chilisauce. Lad simre i nogle minutter. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel fyldet på den ene side af tortillaerne, drys med ost, og fold tortillaerne sammen på midten.
  5. Bag i 175 grader varm ovn (varmluft) i ca 10-15 minutter; indtil osten smelter, og tortillaerne er varme.
  6. Steg imens skiver af aubergine på en varm pande i noget olie, til de bliver gyldne. Drys med salt og peber.
  7. Server med creme fraiche og evt. chilisauce.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s