Tunsteaks med haricot vert fritter og kartofler

Jeg ved godt, jeg alt for tit skriver det her, men nu får i den lige endnu engang; husk at spise fisk! Hovedårsagen til at jeg bliver ved med at gentage det er nok, at jeg personligt elsker fisk. Det smager jo fantastisk! Og så er det da bestemt heller ikke et minus, at det anbefales at spise mindst 350 g fisk om ugen, da fisk bl.a. indeholder D-vitamin, jod, selen og gode fedtstoffer.

Desværre er fisk ikke den billigste råvare i de danske supermarkeder. Og især er udvalget af fersk fisk efter min mening også ofte temmelig sølle! Men heldigvis er der også en frostafdeling, hvor der ofte er slagtilbud. (Bare husk at undgå pangasius fisken, som kritiseres for bl.a. at være fattig på de sunde fedtstoffer og for at blive opdrættet i Vietnam under uhensigtsmæssige formål. Googl det hvis du bliver nysgerrig!). Og så er der selvfølgelig også masser af gode fiskeprodukter på dåse og i pålægsafdelingen.

Denne ret er simpel! Når først du har smidt kartofler og grønne bønner i ovnen, skal de bare passe sig selv en halv times tid. Og tunsteaken skal blot steges i få minutter på en glohed pande. Serveret med en frisk salat og en lækker dressing kan man ikke gå helt galt i byen.

Tunsteaks

Ingredienser, 2 personer

  • 2 tun-steaks (findes på frost!) – optøet
  • 1 pose haricot verts (grønne bønner)
  • ½ kg små kartofler
  • Salt og peber
  • Olie
  • Stødt paprika

Fremgangsmåde

  1. Rens kartoflerne (du behøver ikke skrælle dem) og halver dem. Pensl med lidt olie, og krydr dem med salt, peber og paprika. Fordel dem på en bageplade med skæresiden opad.
  2. Fordel de grønne bønner på en bageplade. Vend med et par tsk. olie, og drys med groft salt.
  3. Bag kartofler og bønner i en 200 grader varm varmluftsovn i 25-30 minutter; indtil det er gyldent og sprødt det hele.
  4. Steg tunen på en meget varm pande i lidt olie i få minutter på hver side. (Den må endelig ikke få for meget, for så bliver den tør!) Drys med lidt salt og peber. Hvis du har en grillpande er det endnu bedre!
  5. Server! (Gerne med fx en god salat og en lækker dressing. Eller måske med groft brød med pesto? Eller hvad med coleslaw eller tzatziki? 😉 )
Reklamer

4 thoughts on “Tunsteaks med haricot vert fritter og kartofler

  1. Uhmm det ser godt ud, du fik lige min mave til at knurre!!
    Jeg elsker tunbøf, men helst købt frisk ved fiskehandleren:-)
    God dag fra Maria

  2. Pingback: Asparges i serranoskinke | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s