Fedtfrit bananbrød

Bananbrød minder egentlig ret meget om kage. Men Der er ikke fedtstof i dejen. Derudover kan man med fordel spise det skiveskåret med masser af smør og en god ost på.

Hvis du har modne bananer i overskud, men ikke er i bananbrød-humør, kan du i stedet kaste dig over en syndig banankage, eller måske nogle sunde bananmuffins til morgenmaden eller madpakken? :-) Eller hvad med bananpandekager eller bananis?
bananbrød

Ingredienser, 1 brød

  • 3 meget modne bananer, moset
  • 1 æg
  • 2 dl brun farin
  • 5-6 dl hvedemel
  • 1½ tsk kanel
  • ½ tsk ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • Knivspids salt
  • 1 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og skummende.
  2. Bland mel, krydderier, salt og bagepulver.
  3. Rør det hele sammen (også de mosede bananer og yoghurten).
  4. Fordel i en brødform beklædt med bagepapir.
  5. Bag ved 175 grader i tre kvarter til en time – indtil skorpen er gylden, og du kan stikke en kniv ned uden at der hænger dej ved.
  6. Server gerne med smør, ost, og en god kop kaffe!

Kan sagtens spises også flere dage efter bagning – der er skorpen bare blød og lækker. Man kan også skære skiver og riste dem med stor succes.

2 thoughts on “Fedtfrit bananbrød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s