Vegansk spread / postej

Smørepålæg begrænser sig ikke til leverpostej og hummus. Der eksempelvis findes utallige(!) muligheder for at lave sin egen spread, som fx egner sig godt i sandwiches, som dip, eller som tilbehør til fisk, wraps eller lignende.

Denne har jeg lavet med grønne linser, soltørrede tomater, og tørristede solsikkekerner. Det smager fortrinligt! Og så er det vegansk, og kan altså også serveres til de, der ikke spiser æg, mejeriprodukter, kød, m.m.
vegansk spread

Ingredienser, 1 skål

  • 1½ dl solsikkekerner
  • 100 g soltørrede tomater
  • 1 dl grønne linser
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk vegetabilsk olie

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne, og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i 30-50 minutter (alt efter hvad der står på pakken.) Hæld vandet fra, og køl ned.
  2. Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande i et par minutter til de er gyldne.
  3. Når kerner og linser er kolde, blendes de, sammen med de soltørrede tomater, hvidløget, lidt citronsaft og olien.
  4. Hvis spreaden endnu er for tør, tilsæt da mere olie.
  5. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s