Ovnstegte kyllingeoverlår med snasket avocadosalat

Ovnstegt kylling er en ægte pas-dig-selv ret, som snildt kan stå i ovnen mens du får styr på lektier, opvask, vasketøj, eller hvad hverdagen ellers byder på. Serveret med en mættende salat kan det jo ikke blive bedre; jeg lavede en grøn salat snasket til med avocado-mos, uhm.🙂

(Bonus; kyllingeunder- og overlår er meget, meget tit på tilbud!)

kylling i ovnavocado salat

Ingredienser,  kylling til 3 personer

  • 6 kyllingeoverlår
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 dl vand
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • dine yndlings krydderier (jeg brugte timian, oregano, laurbærblade og peberkorn)

Ingredienser, salat

  • 2 modne avocadoer
  • 1 romainesalat hoved
  • 3 dl ærter (optøet fra frost eller friske)
  • 1 løg
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær de to løg og gulerødderne i grove stykker, og fordel i bunden af et ovnfast fad.
  2. Fordel kyllingeoverlårene oven på grøntsagerne. Drys med groft salt, peber og krydderier.
  3. Hæld 1 dl vand i bunden af fadet, og sæt det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  4. Lav imens salaten; mos avocadoen og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt snittet salat, ærter og hakket løg.
  5. Server sammen, evt. også med kogte majskolber hvis i er meget sultne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s