Scrambled-rester / røræg-rester med bacon

Det er egentlig den klassiske scrambled eggs med bacon – men fyldt med rester, så det bliver et komplet aftensmåltid i stedet for morgenmad. Fantastisk måde at bruge rester på og få tømt ud i køleskabet – og en glimrende undskyldning for at spise mere bacon!😉

Har man ikke æg i køleskabet kan man i stedet lave en klassisk biksemad.

Resterne der er i denne scrambled ret er ovnbagte kyllingefrikadeller med sesam fra forleden, samt spidskål, tomat og løg fra grøntsagsskuffen. Selvfølgelig blev æggeretten serveret med bacon, syltede rødbeder og ketcup – det hører sig jo til!😉 Det eneste jeg manglede, var hakket purløg.

scrambled rester2

Ingredienser, 2-3 personer

  • 5-6 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Ca. 500 g grøntsager (alt efter smag og hvad du har i køleskabet)
  • 5-6 frikadeller eller lignende kødrester
  • Bacon
  • 2 store løg
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde

  1. Skær løget i tynde strimler, og steg i olie i et par minutter.
  2. Skær kødresterne i tern/skiver, og svits med i et par minutter.
  3. Tilsæt grøntsager i mundrette bidder, og varm igennem mens du laver æggemassen.
  4. Æggene piskes let sammen med et nip salt, lidt peber og mælken.
  5. Hæld æggeblandingen over retten, og vend jævnligt – præcis som når du laver røræg / scrambled eggs.
  6. Steg baconen på en tør pande, og dryp af på et par servietter.
  7. Server gerne med hakket purløg, syltede rødbeder og ketchup. Evt. også rugbrød med smør, hvis det skal række lidt længere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s