Nu er det godt nok også ved at være længe siden at i har hørt noget nyt fra mig. Men det er nu ikke helt uden grund; min kalender har været (og er stadig!) frygtelig proppet. Eksempelvis har jeg de sidste par uger fejret pinsesolens stråler på Fyn, set Metallica live i Horsens og været på Northside Festival. Og nårh ja, så er der også en masse eksamensopgave skrivning for tiden… Suk 🙂
I dag var der dog et lille overskud til at skabe nogle søde mundfulde i mit køkken, med hjælp fra endnu sødere Frederik, som i dag er så heldig at have fået sommerferie. Nu dufter her fint af kokos; vi lavede nemlig kokostoppe med marcipan i. Selvfølgelig toppet med mørk chokolade. (Et lille tip; smelt mindst dobbelt så meget som du skal bruge; så kan du dyppe sommerens jordbær i resten, nu du alligevel er i gang med chokolade-griseriet! 😉 )
Ingredienser, 1 bageplade små kokostoppe:
- 2 mellemstore æg
- 150 g sukker
- 250 g kokosmel
- 200 g revet marcipan
- 1-2 spsk hvede- eller mandelmel
- Evt 1-2 spsk vand
- Evt 1 spsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og æg sammen. Evt også vaniljesukker, hvis toppene skal smage lidt af vanilje.
- Riv marcipanen og bland den med hvedemelet, så det ikke klumper sammen igen.
- Rør det hele sammen på nær vandet.
- Hvis massen binder sig fint sammen er den færdig, og hvis ikke tilsættes et par spsk. vand, indtil massen hænger sammen.
- Form en masse kugler/toppe/hjerter/stænger eller hvad du nu er i humør til.
- Bag i midten af en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne. Pas på, lige pludselig går det hurtigt!
- Smelt noget chokolade, og pynt toppene når de er kolde. Du kan også vælge at dyppe bunden i chokoladen stedet.
- Opbevares i lufttæt beholder i ca. 1 uges tid – eller til der ikke er flere! 😉
Åh gud, hvor ser de dog fantastisk lækre ud!!! NAM!
Det kan du tro de er! 🙂
Neeeej, marcipan og kokostop i en? Det må jo være en bid af himlen.
– Anne
Ja, bestemt – og så glemte du endda chokoladen! 😉