Laks, broccoli og kartofler i fad – med sauce!

Her er en billig ret med både fisk og grøntsager. Kartofler, broccoli og laks fordelt i et ovnfast fad, overhældt med sauce, drysset med revet ost, og bagt i ovn. Så bliver det ikke nemmere – og det smager dejligt! Også selvom rette ikke just er super fotogen.😉

laks kartofler broccoli 3

Ingredienser, 2 personer

  • Ca. 300 g fersk laks
  • 1 broccolihoved
  • Ca. 300 g kogte kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 dl mælk
  • 2 dl kogevand (fra kartoflerne)
  • Salt og peber – evt. også revet muskatnød.
  • 2 spsk hvedemel
  • Revet ost
  • 2 spsk smør

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne møre.
  2. Del broccolihovedet i mundrette stykker.
  3. De sidste par minutter af kartoflernes kogetid tilsættes broccolien, som koges med i 1-2 minutter.
  4. Hak løget fint.
  5. Lav saucen: steg løget i smørret. Pisk hvedemel i, når der er gået et par minutter. Tilsæt dernæst mælken lidt ad gangen, mens du pisker. Hernæst tilsættes 2 dl af kogevandet fra kartoflerne og broccolien på samme måde; det skal ende med at være en tyk sauce. Smag til med salt, peber, og evt. muskatnød.
  6. Skær kartoflerne og laksen i mundrette bidder.
  7. Fordel kartofler, laks og broccoli i et ovnfast fad. Krydr med lidt salt og peber. Overhæld med saucen, og drys med revet ost.
  8. Bag i 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter; laksen skal være gennemtilberedt, og osten gylden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s