Semi-sunde fuldkorns bananmuffins uden fedtstof!

Disse muffins er perfekte til madpakken; de tilfredsstiller den søde tand, samtidig med at de mætter (især pga fuldkornsindholdet!) Og nårh ja, så er der ikke tilsat fedtstof! Perfekte til den lille sult der dukker op om eftermiddagen mellem et par forelæsnings timer. Jeg kunne dog ikke dy mig for at tilsætte mørk chokolade i måske lidt for gavmilde mængder, hvilket ødelægger sundhedskonceptet en smule.😉

Er du i stedet i humør til mere syndige bananmuffins, så kig HER i stedet for – for nogle gange er det altså lidt sjovere med hvedemel og smør! 😉

sunde banan muffins 2

Ingredienser, 12 stk

  • 2 æg
  • 3 meget modne bananer
  • 1 dl A38 / lignende
  • 150 g grahamsmel
  • 50 g hvedemel
  • 50 g valnøddekerner
  • 100 g mørk chokolade
  • ½ tsk fint salt
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • 75 g brun farin / puddersukker
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Bland i en skål hvedemel, grahamsmel, krydderier, salt, sukker og bagepulver.
  2. Mos bananerne i en anden skål, og rør mosen sammen med A38 og æg.
  3. Hak chokoladen og nødderne groft.
  4. Rør det hele sammen.
  5. Fordel i muffinforme.
  6. Bag ved 175 grader i 20-30 minutter; til overfladen er gylden, og dejen gennembagt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s