Fin, fedtfattig, forårs-farvet humus

En af de ting jeg elsker ved min uddannelse (jeg er i gang med at læse en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed) er, at man så ofte får chancen for at være kreativ i køkkenet.

Eksempelvis har min årgang lige gennemgået et kort forløb om produkt- og konceptudvikling. Hertil har min gruppe og jeg kreeret “Humus Musen”; humus til madpakken i små portionsbøtter. Et produkt, som er tiltænkt som værende et nyt, sundt mellemmåltid til folkeskolebørnenes madpakker; forældrene skal blot klargøre lidt grøntsagsstave, som kan dyppes i humusen. Og ikke nok med at det er nemt og super sundt; det er også super fint med forårs-pastelfarver! Helt naturlige, selvfølgelig; de kommer fra rødbede- og spinatsaft.

Og eftersom produktet ikke rigtig er kommet i produktion (endnu!), får i indtil da en opskrift, så i kan lave jeres helt egen forårs-farvede humus. Perfekt som eftermiddagssnack i de lune solstråler!

humus1humus4

Ingredienser, 3 store portioner (som sagtens kan fryses!)

  • 3 dåser kogte kikærter (eller udblød og kog dine egne; du skal bruge ca. 6-700 g kogte ærter).
  • 50-100 g spæde spinalblade
  • 1-2 rødbeder
  • 1-3 spsk tahin
  • Citronsaft (fra ca. ½ citron)
  • Salt og peber
  • Spidskommen
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 dl skyr naturel
  • Evt. 1-2 spsk smagsneutral olie
  • Evt. grøntsagsstave til servering.

Fremgangsmåde:

  1. Skyl de kogte kikærter.
  2. Blend kikærter med et par spsk. tahin, et par spsk. citronsaft, et fed hvidløg og et par dl skyr.
  3. Tilsæt også olie hvis du har lyst – det kan også udelades.
  4. Smag grund-humusen til med salt, peber og spidskommen, og evt. mere tahin, hvidløg, citronsaft og skyr.
  5. Pres i en juicepresser rødbeder og spinat (hver for sig!)
  6. Opdel grund-humusen i 3 portioner, og farv to af dem med grøntsagssaft.
  7. Server med grøntsagsstave, som sandwich-spread, som aftensmadstilbehør, eller hvad du nu har lyst til.
  8. Humusen holder fint i køleskabet i nogle dage, og kan også sagtens fryses ned.

2 thoughts on “Fin, fedtfattig, forårs-farvet humus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s