En dåse tun i vand kan måske virke forfææærdeligt kedelig for mange. Det er ærgerligt, for i køkkenet har det altså uanede muligheder, samtidig med at det er et sundt og billigt produkt.
Her har jeg lavet en dejlig tunguf, som er fantastisk både at bruge som fyld i pita, sandwich, som pålæg på rugbrød, eller måske i en bagt kartoffel.
Du kan selvfølgelig blande din tunguf lige som du vil, alt efter smag og køleskabets indhold. Eksempelvis tror jeg, at friske krydderurter klæder tunsalaten godt! 🙂
Ingredienser, 2 personer
- 1 dåse tun i vand
- 3-4 spsk syrnet mælkeprodukt (fx skyr, creme fraiche, yoghurt naturel) eller mayonnaise
- 1 dåse majs
- 1 peberfrugt i tern
- 1 finthakket løg (eller et par springløg eller purløg)
- evt. 1 finthakket æble eller lidt ananas – sødme passer godt i retten.
- Salt, peber, citronsaft
Fremgangsmåde
- Det er nemt; blandt det hele!
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Pingback: Fedtfattige, fuldkorns madpandekager med fyld af tun | Opholdsrum