En skuffe FYLDT med kokosmel resulterede i skabelsen af disse fine kokos cookies, som var fyldt med forårsfornemmelser i det lune forårsvejr! Havde jeg haft hvid chokolade i gemmerne, var dette helt klart blevet tilføjet dejen i gavmilde mængder.
Ingredienser, ca. 20 stk
- 100 g kokosmel
- 75 g havregryn
- 2 æg
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 75 g brun farin
- 50 g sukker
- flormelis til drys
- Knivspids salt
- 200 g hvedemel
- 50 g grahamsmel/lignende fin fuldkornsmel
- 150 g smeltet smør/margarine
- 1½ tsk vaniljesukker, eller kornene fra ½-1 vaniljestang
- Evt: hakket hvid chokolade!
Fremgangsmåde:
- Smelt smør/margarine.
- Bland hvedemel, fuldkornsmel, havregryn, vaniljesukker, natron, bagepulver, kokosmel, salt og evt. hakket chokolade.
- Pisk det nu lune smør/margarine sammen med sukker, brun farin og æg.
- Bland det hele sammen.
- Fordel i ca. 20 klumper, og form dem til cookies.
- Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20-30 minutter (alt efter størrelsen). De skal være let gyldne.
- Når de er kølet ned drysses med flormelis.
Kunne være spændende at erstatte noget af al sukkerstadset med mosede bananer, dadler, evt lidt honning
Jeg er ofte fortaler for at ernæringsforbedre maden – men nok ikke når det kommer til sukkeret i småkager, for jeg har nu engang erfaring med, at konsistensen bliver noget helt andet, når det udelades. 😉
Ja. konsistensen bliver nok anderledes, men måske de vil blive namnam alligevel – det skal da komme an på en prøve 🙂
Skriv endelig, hvordan resultatet bliver! 🙂