Kokos cookies

En skuffe FYLDT med kokosmel resulterede i skabelsen af disse fine kokos cookies, som var fyldt med forårsfornemmelser i det lune forårsvejr! Havde jeg haft hvid chokolade i gemmerne, var dette helt klart blevet tilføjet dejen i gavmilde mængder.

kokos cookies 3

Ingredienser, ca. 20 stk

  • 100 g kokosmel
  • 75 g havregryn
  • 2 æg
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g brun farin
  • 50 g sukker
  • flormelis til drys
  • Knivspids salt
  • 200 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel/lignende fin fuldkornsmel
  • 150 g smeltet smør/margarine
  • 1½ tsk vaniljesukker, eller kornene fra ½-1 vaniljestang
  • Evt: hakket hvid chokolade!

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør/margarine.
  2. Bland hvedemel, fuldkornsmel, havregryn, vaniljesukker, natron, bagepulver, kokosmel, salt og evt. hakket chokolade.
  3. Pisk det nu lune smør/margarine sammen med sukker, brun farin og æg.
  4. Bland det hele sammen.
  5. Fordel i ca. 20 klumper, og form dem til cookies.
  6. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20-30 minutter (alt efter størrelsen). De skal være let gyldne.
  7. Når de er kølet ned drysses med flormelis.

4 thoughts on “Kokos cookies

    • Jeg er ofte fortaler for at ernæringsforbedre maden – men nok ikke når det kommer til sukkeret i småkager, for jeg har nu engang erfaring med, at konsistensen bliver noget helt andet, når det udelades.😉

  1. Ja. konsistensen bliver nok anderledes, men måske de vil blive namnam alligevel – det skal da komme an på en prøve🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s