Intens chokolade kage uden æg

Nogle gange sker det desværre. Lysten (/trangen!) til kage melder sig, men ak, ingen æg i køleskabet. Eller hos naboen. Og det regner, og så er Netto liiiige lidt for langt væk. Der er heller ikke kærnemælk i køleskabet, så en skøn kanelkage er ikke en mulighed.

Men hurra! Man kan da SAGTENS bage en fantastisk, intens og chokolade-mættet kage uden æg!😀

chokoladekage uden æg

Ingredienser, 1 springform

  • 200 g hvedemel
  • 35 g kakao pulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1½ dl rapsolie
  • 250 ml mælk eller vand eller yoghurt naturel eller lidt af det hele – hvad du nu har i køleskabet
  • 100-150 g hakket chokolade (jeg brugte både hvid og mørk)

Ingredienser, glasur

  • 2-3 dl flormelis
  • 1 spsk kakao pulver
  • 1 dl kokosmel
  • Vand (omkring 1-2 spsk)

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, kakao, bagepulver, salt, vaniljesukker, sukker og hakket chokolade i en skål.
  2. Rør olie og mælk/vand/yoghurt i, til det bliver en lind konsistens.
  3. Smør en springform med smør eller olie.
  4. Bag i 35-45 minutter ved 180 grader.
  5. Når kagen er kølet ned, blandes glasuren, som fordeles på.
  6. Server med creme fraiche og friske bær, hvis det skal være ekstra godt!🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s