Sunde fuldkornsmuffins uden raffineret sukker og fedt

Nogle morgener kræver bare “lidt ekstra”. Og nogle eftermiddage kalder bare på søde sager. For eksempel en god muffin!

Disse muffins er næsten så sunde, som de kan blive. (Måske med mindre man er på low-carb bølgen, og helst undgår kulhydrater til fordel for fedt…😉 ) De er 100 % fuldkorn, tilsat gulerod og æble, og uden noget som helst fedtstof eller raffineret sukker. Den søde smag kommer i stedet fra en lille smule honning, rent vaniljepulver og æblet.

Dejligt med muffins som uden problemer kan være dagens morgenmad, helt uden at det gør noget!🙂 Man kan sagtens vælge at tilføje endnu mere lækkert end jeg har gjort her, fx hakkede nødder eller tørrede frugter. Er man ikke i humør til æble/gulerod, kan man i stedet kaste sig over en omgang sunde bananmuffins med valnøddekerner.

sunde muffins

Ingredienser, 10 stk

  • 2 æg
  • 1 spsk honning
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl havregryn, finvalsede
  • 1 dl fuldkornsmel (fx grahamsmel eller fuldkornsrugmel)
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk fint salt
  • 1 stor revet gulerod
  • 1 revet æble
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Bland i en skål: havregryn, kokosmel, fuldkornsmel, krydderier, bagepulver og vanilje.
  2. Riv gulerod og æble og bland i.
  3. Pisk i en anden skål æg og honning sammen til en luftig masse.
  4. Vend forsigtigt æggene i – pas på du ikke rører for meget, så luften forsvinder fra æggene igen.
  5. Fordel i ca. 10 muffinforme, og bag i en halv times tid ved 200 grader. (Ikke varmluft).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s