Spicy chili/hvidløg fiskefrikadeller med gulerod

Har du et nytårsfortsæt (eller måske bare et ønske) om at spise sundere i 2014? Det er der vist mange, der har. At spise fisk indgår som en vigtig del af en sund, varieret kost – de indeholder eksempelvis gode fiskeolier og D-vitamin. Derudover smager det jo fantastisk.

Hvis du ligesom mig synes at Nettos udvalg af fisk er rimelig kedeligt, og fiskemanden er for dyr, er det heldigt, man nemt kan pifte Nettos produkter op til noget lidt lækrere. Denne uge har jeg købt fiskefars fra Thorfisk på tilbud til 18 kr for 400 gram, og for at løfte det lidt, har jeg blandt andet tilføjet chili og revet gulerod – voila, en meget mere smagfuld, billig ret.

Hvis ikke du bryder dig om den færdige fiskefars, kan du i stedet kaste dig over tun/torskerogns frikadeller, som også er super nemme, billige og appetitlige.🙂

chilifisk

Ingredienser, 3 personer

  • 1 pakke fiskefars, 400  g
  • 1 stor gulerod
  • 1 stort løg
  • 1 fedt hvidløg
  • 1-2 chilier efter smag
  • Salt og peber
  • 1 dl havregryn
  • Kartofler, gulerødder, frosne ærter (eller lignende) til tilbehør
  • Evt. Remoulade
  • Evt. Hytteost

Fremgangsmåde

  1. Sæt kartofler over i letsaltet vand. (De skal have cirka 20 minutter).
  2. Riv, hak eller blend løg og gulerod fint, og bland i farsen.
  3. Snit hvidløg og chili super-fint, og bland i farsen sammen med lidt salt og peber og havregryn.
  4. Rør farsen rigtig godt sammen.
  5. Tilsæt gulerødder til de kogende kartofler. (De skal have cirka 10 minutter).
  6. Varm en pande op, og steg fiskedellerne i lidt solsikke eller rapsolie, til de har fået stegeskorpe og er faste.
  7. Hæld ærterne ned til kartofler og gulerødder det sidste minut. Dræn herefter for vand.
  8. Bland remoulade og hytteost 50/50.
  9. Server frikadellerne med hytteost-remouladen, dampede ærter, og kogte gulerødder og kartofler.

6 thoughts on “Spicy chili/hvidløg fiskefrikadeller med gulerod

  1. Fiskefrikadeller er altid godt – jeg plejer også at spise den færdigrørte op med gryn og løg og forskellige smagsverisoner – fx chili og revet gulerod, dild og citron, eller en gang finthakkede rejer og forårsløg.

  2. Pingback: Ugentlig madplan, januar | Opholdsrum

  3. Pingback: Bloggerevent med coop, savannah og en lækker, lun kartoffelsalat! | Opholdsrum

  4. Jeg oplevede at det var svært at få fiskefrikadellerne faste, dvs. de smuldrede nemt på panden selvom de lå der i lang tid. Hvad tænker du der kan være grunden til det?
    En lækker opskrift alligevel🙂

    • Hvis frikadellefarsen er for løs kan du prøve at tilsætte et æg samt ekstra mel; det er primært de to ingredienser, som sørger for sammenbindingsevnen.
      For at gøre det nemmere at stege dem, kan du forsøge at lave “mini-deller” i stedet for store deller, for så steges de nemlig hurtigere færdig, og risikoen for at du når at ødelægge dem bliver lidt mindre.😉 Håber det hjælper!🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s