Gullash suppe

Normalt forbindes ungarsk gullash nok med en tyk, lækker sag, serveret med en bastant kartoffelmos. Og med god grund, for for søren, det er en lækker ret. I går valgte jeg dog i stedet at kaste mig over en gullash suppe i stedet, hvor den tykke sovs i stedet blev til smagfuld suppe, og kartoffelmosten blev droppet til fordel for mundrette kartoffelstykker i selve suppen. Lækkert! Og simpelthen så nemt, det passer jo helt sig selv de par timer den skal simre.

gullash suppe

Ingredienser, 4 personer

  1. 400 g gullash kød (oksekød)
  2. 5-6 kartofler
  3. 3-4 gulerødder
  4. 1 laurbærblad
  5. et par tsk. paprika
  6. ½-1 L oksebouillon (Fx fra bouillonterninger)
  7. 200 g champignon
  8. 2 store løg
  9. 3 fed hvidløg
  10. 1 ds hakket tomat
  11. Peber, evt. salt

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg, og svits i en gryde/en stor stor pande.
  2. Tilføj oksekødet, og brun det, sammen med paprika.
  3. Tilsæt kartofler, champignon og gulerod i mundrette stykker. Svits med et par minutter.
  4. Hæld hakket tomat og ca. ½ liter bouillon over retten, og tilsæt laurbærbadet.
  5. Lad koge i 30 minutter, og smag så. Skal der mere bouillon i? Eller mangler der paprika? Eller er det tid til at fiske laurbærbladet op igen?
  6. Kog i endnu en times tid – kødet skal koge LÆNGE og blive lækkert og mørt.
  7. Smag til igen – er den for stærk/voldsom, tyndes lidt ud med mere bouillon.
  8. Server med creme fraiche og ristet brød med smør på en kold dag.

Velbekomme!🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s