Chokoladesnitter / chokoladebrød med kokos

Åh, hor her dufter skønt af vanilje, kokos, og ikke mindst chokolade! Jeg startede denne stille søndag med at bage svenske chokoladebrød/snitter, og i mangel af perslesukker, blev der i stedet drysset med kokosmel. Og det smager fortrinligt! Sprøde og knasende på overfladen, og seje og chewy inden i.

Jeg er vild med, at disse julegodter hverken skal rulles eller trilles eller formes eller stikkes ud med forme – det er meget nemt, de skal bare bages i 2-3 lange stænger, og skæres ud mens de er varme. Derudover er det meget usandsynligt at du skal tømme pengepungen for de sidste jule-kroner for at bage disse himmerigsmundfulde;  der skal nemlig hverken købes hjortetaksalt, potaske eller andre sjove ingredienser – du har nok det hele i forvejen!🙂

chokobrød½

Ingredienser, ca. 50-60 små snitter

  • 100 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 2/3 tsk bagepulver
  • kokosmel
  • 100 g margarine/smør
  • 2½ spsk kakao pulver (usødet)
  • 150 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og kakao sammen.
  2. Smuldr smør eller margarine i, og “ælt/miks” det hele sammen til fedtstoffet er helt småt smuldret ud.
  3. Saml dejen med ½ æg.
  4. Fordel dejen i 3 pølser på en bageplade á ca 30 cm længde. Mas dem flade til 2-3 cm bredte.
  5. Pensl de lange, flade pølser med resten af ægget, og drys med kokos (eller perlesukker eller hakkede nødder eller havregryn eller…)
  6. Bag øverst i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter.
  7. Tag kagerne ud, og skær dem med det samme ud i snitter – det skal gøres, mens de er HELT varme og bløde.
  8. Køl ned, og spis! Eller gem evt. nogle af dem i en lufttæt beholder.😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s