Gode med ost og syltetøj, eller til den hjemmelavede grøntsagssuppe! Eller i madakken.
Ingredienser, 10-12 boller
- 350 g frossen spinat
- Kogende vand
- 1 dl syrnet mælkeprodukt (creme fraiche, yoghurt, A38 eller lignende)
- 1 tsk fint salt
- 1 spsk honning
- 4 dl hvedemel
- 3 dl fuldkorns grahamsmel
- 1 dl havregryn
- 1 dl kerner eller frø (hørfrø, solsikkekerner eller lignende)
- 1 spsk olivenolie
- 1 pose tørgær
- Mælk eller æg til pensling
Fremgangsmåde
- Overhæld spinat med kogende vand, så det tør op.
- Hæld vand og spinat gennem en si når det er tøet, og pres lidt at væden ud af spinaten. Lad lidt blive tilbage.
- Bland i en anden skål meltyper, havregryn, kerner/frø, salt og tørgær.
- Bland ovenstående med spinat, honning, olie og syrnet mælkeprodukt, og rør rundt og ælt. Det skal være en lidt fugtig dej – tilsæt mere vand hvis dejen er tør, eller mere (hvede)mel hvis den er for fugtig.
- Ælt i en 5 minutters tid, og stil til hævning et lunt sted ca. 1 time.
- Form 10-12 boller, og lad hæve 30 minutter. Pensl dem herefter med mælk eller pisket æg.
- Varm ovnen op til 200 grader, og bag bollerne i 20-30 minutter – til de er gyldne og gennembagte.
Pingback: Mine 2013-favoritter | Opholdsrum