Ungarsk gullash med mos

Jeg GAD godt vide, hvorfor jeg ikke har forsøgt mig med gullash før nu, mere end ét år siden jeg flyttede hjemmefra. Det er jo en genial ret! Billige, billige råvarer, nemt at lave i kæmpe portioner til mange dage, og helt utroligt lækkert.

Det eneste minus er, at det er en ret som tager lang tid (da den helst skal simre i mindst(!) en time, og gerne længere), men sammenlignet med fx lasagne er det jo egentlig ikke galt. Derudover passer retten også sig selv det meste af tiden, så det er ingen sag at bikse sammen, så længe man ikke først får fri fra studiet kl 17!🙂

gullasch

Ingredienser, gullash, 2 personer 2 dage, eller bare 4 personer🙂

  • 3-400 g gullash-kød (oksekød i mundrette bidder)
  • 8 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 store spsk paprika
  • salt og peber
  • 2 dl vand
  • 2 bouillonterninger med oksekødssmag
  • 1 tsk maizena
  • 3 store løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 laurbærblad

Ingredienser, mos

  • 4 store gulerødder
  • Lidt mindre end 1 kg kartofler
  • 2-3 dl mælk
  • 1 spsk smør (eller mere, hvis du er til den slags)
  • Hvis du RIGTIG giver den gas: 1 dl fløde i stedet for noget af mælken

Fremgangsmåde, gullash

  1. Hak løg, og svits dem ved høj varme i lidt olie. Efter et par minutter tilsættes kødet, som (Stadig ved høj varme) brunes på alle sider.
  2. Gulerødder skrælles og skæres i større stykker, og tilsættes sammen med tomatpuré og hakket tomat.
  3. Bouillonterningerne og de 2 dl vand tilsættes ligeledes, sammen med pressede hvidløgsfed, peber, laurbær og paprika.
  4. Lad simre i en times tid, og smag saucen til. Bland maizena med ½ dl vand, og rør i gullashen.
  5. Lad simre lidt længere! (Fisk laurbærbladet op nu eller senere; når du synes, det har afgivet smag nok.)

Fremgangsmåde, mos

  1. Skræl kartofler og gulerødder.
  2. Kog det mørt, ca. 20-30 minutter alt efter friskhed og sort.
  3. Hæld vandet fra, og mos sammen med mælk, smør og evt. fløde.
  4. Smag til med salt og peber.

Velbekomme!

2 thoughts on “Ungarsk gullash med mos

  1. Pingback: Gullash suppe | Opholdsrum

  2. Pingback: Mine 2013-favoritter | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s