Hurtig, billig efterårs-æblecrumble med kanel og kærlighed

Dette er nok min yndlings kaste-sammen-når-den-søde-tand-melder-sig dessert! Jeg elsker søde, syrlige, saftige, danske, friske æbler – næsten lige så meget som jeg elsker nye danske bær!🙂 Æbler er heldigvis meget billigere end sommerbærrene, og så er de tilmed fantastiske i bagværk.

Denne crumble-kage er lavet med en crumble-dej af hvedemel, smør, rørsukker, havregryn og hakkede hasselnødder, og er akkompagneret af et gavmildt drys kanel. For søren, det er efterårshygge! Specielt når den serveres med glohed, nybrygget te i selskab med familie og gode venner.

(Og en vigtig pointe er selvfølgelig også, at denne crumble-kage er billig billig billig man har jo næsten helt sikkert ingredienserne i forvejen.🙂 )

crumble1

Ingredienser, 2-3 personer

  • 3 efterårsæbler, gerne forskellige sorter med forskellig sødme og syrlighed
  • 1-2 tsk kanel
  • Ca. 50 g hvedemel
  • Ca. 50 g smeltet/meget blødt smør
  • Ca. 50 g rørsukker
  • Ca. 50 g havregryn
  • 1 stor håndfuld hakkede (hassel)nødder
  • Creme fraiche til servering

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Bland smeltet smør, hvedemel, havregryn, rørsukker og hakkede nødder til en smuldredej. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis den ikke er helt smuldrende nok.
  3. Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
  4. Bland æblerne i et lille, ovnfast fad med kanel, og fordel herefter smuldredejen/crumbledejen over.
  5. Bag i ca. 25 minutter; indtil crumble-toppen er gylden, og æblerne er møre.
  6. Server med creme fraiche og varme drikkevarer i efterårskulden🙂

6 thoughts on “Hurtig, billig efterårs-æblecrumble med kanel og kærlighed

  1. Pingback: Verdens nemmeste æblekage | Opholdsrum

    • Det kan du godt. Men brug ovnen til at genopvarme, ikke en mikroovn, hvis du gerne vil have, at crumble toppen forbliver sprød.
      Jeg vil nu alligevel foreslå, at du nøjes med at forberede delelementerne om morgenen, og først bager om aftenen – det bliver bedst. Du kan sagtens have dejen stående i køleskabet hele dagen, og æblerne også, hvis du husker at opbevare dem med vand eller citronsaft så de ikke blier alt for brune.🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s