Kød-og-grøntsags sauce med pasta og rødbederåkost

Denne ret er perfekt til større grupper – saucen skal nemlig gerne laves i god tid og have lov at simre i mindst en time, mens salaten har godt af at stå og “trække.” Pastaen skal blot koges lige inden servering, og det er jo ingen sag.

Det er ikke en helt typisk kødsauce jeg har lavet, men en ekstra grøntsagsfuld omgang! Ud over hakket oksekød har jeg nemlig fyldt den med både gulerod, majs, løg, peberfrugt, hvidkål og hakket tomat.

kød+grøntsagsgryde med råkost

Ingredienser, kød/grøntsags-sauce, 6 personer

  • 1 kg hakket oksekød, magert
  • 1 kg blandet grønt i små stykker efter meget valg (eks. gulerod, peberfrugt, majs, kål, ærter)
  • 3 løg, finthakkede
  • 2 dåser hakket tomat
  • 3 hvidløgsfed
  • 2 dl vand
  • salt og peber, paprika, chilipulver, oregano, og timian
  • 2 bouillon terninger

Fremgangsmåde, kød/grøntsags-sauce

  1. Start med at  svitse løgene til de er blanke , sammen med pressede hvidløgsfed.
  2. Tilsæt kødet, og svits med, til det er brunt
  3. Tilsæt alle grøntsagerne, og svits videre nogle minutter.
  4. Hæld hakket tomat over, og kog op. Hæld vand ved, og tilsæt bouillon terningerne.
  5. Når det har simret lidt, og terningerne er opløst, smages der til med paprika, chili, oregano og timian.
  6. Når retten har simret i godt en time, smages der slutteligt til med salt og peber.

Ingredienser, råkostsalat

  • ½ dl citronsaft
  • 2 spsk god eddike (jeg brugte blåbæreddike)
  • 3 store rødbeder
  • 3 store gulerødder
  • 1 dl solsikkekerner

Fremgangsmåde, råkostsalat

  1. Riv grøntsagerne groft, og vend dem med citronsaft og eddike.
  2. Drys med solsikkekerner lige inden servering.

Server salaten og saucen med fuldkornspasta.

4 thoughts on “Kød-og-grøntsags sauce med pasta og rødbederåkost

    • Jeg lod låget være på, da der var gæster, og jeg ikke var interesseret i at oversprøjte hele banden med sauce😉 Normalt ville jeg dog lade saucen simre uden låg, hvertfald den sidste halve time, ja.🙂

  1. Jeg elsker at lave “alt mulig”-kødsovs, hvor alt bare bliver smidt i af grøntsagsrester – det smager skønt og så bliver der samtidig ryddet lidt op i køleskabet – ikke spor dumt😀

    – Anne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s