Tikka-masala kylling med tomat og kartofler

I takt med at det bliver mere og mere efterår, bliver simreretter også mere og mere værdsat i den lille, aarhusianske lejlighed. Vi er gået tidligt i gang i år, og der har allerede stået tikka-masala kylling på bordet, serveret i en indisk-inspireret, krydret tomatsauce, med kartofler og salat. En ret som er inspireret hjemmefra, som der blev kaldt “mosters kylling.”😉

Har man først investeret i et ordentligt krydderiskab, er denne ret billig og nem – råvarerne er kylling, gulerødder, løg, frosne ærter og majs, og dåsetomat. Og så selvfølgelig karttofler. Råvarer, som den studerende jo har et dejligt forhold til; de er sunde, lettilgængelige, og drøje i brug.😉

Krydderierne skal man lade være med at købe i Brugsen, Kvickly, Spar eller lignende. Man skal derimod i en discountbutik og kigge efter krydderiposer, eller endnu bedre, ned til den lokale grønthandel, Tiger eller Anna og Clara. Her fås krydderier i store poser til 7-10 kr, modsat de “finere” supermarkeder, hvor små glas fås til omkring 20 kr.

tikka_masala_kylling_3

Ingredienser, 4 personer (eller 2 personer i 2 dage.)

  • 3 kyllingebryst fileter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 løg
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 6 gulerødder
  • 3 hvidløgsfed
  • 1 dl frosne majs
  • 1 dl frosne ærter
  • Krydderier: nelliker, kanel, paprika, tikka-masala, salt, peber og chili.
  • Kartofler til 4 personer
  • Ca. 1/4 L boullion (½ boullionterning opløst i kogt vand.)
  • Evt ½ tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Skrub/skræl kartoflerne, og sæt dem over.
  2. Svits hakkede løg og pressede hvidløgsfed sammen med 1 lille tsk kanel og 1 lille tsk nelliker.
  3. Når løgene er blanke, tilsættes kyllingebryst i tern, sammen med 1 tsk tikka-masala krydderi, 1 tsk paprika og lidt chili. Kødet brunes af.
  4. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré, samt gulerødder skåret i grove stykker.
  5. Lad simre, og tilsæt lidt boullion, hvis saucen ikke dækker kød og gulerødder.
  6. Efter ca. 15-20 minutter smages der til med salt, peber, og andre krydderier, som du synes mangler. Mangler der sødme, kan du tilsætte ½ tsk sukker.
  7. Lad ærter og majs koge med de sidste 2-3 minutter.
  8. Server med de kogte kartofler og en salat.

One thought on “Tikka-masala kylling med tomat og kartofler

  1. Pingback: Mine 2013-favoritter | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s