Pizza-night: hawaii-deluxe og løg-pizza med masser af grønt og fuldkornsbund

Noget af det beeedste tøm-køleskabet mad er nu engang pizza. Bare man har tørgær og fuldkornsmel i skuffen og ost i køleskabet, kan man næsten komme alt på. I går blev det således til to forskellige; jeg lavede en løg-pizza med ja, en masse løg, skinkestrimler, tomater, fintsnittet spidskål, pizzasauce, ananas og ost. Kæresten lavede sig en hawaii-deluxe pizza; pizzasauce, masser af skinke, masser af ananas, EKSTRA meget ost, og majskerner. Pizzaerne blev lavet store nok til, at der var mad til to dage.

Osten købte jeg sidste uge i netto; 1 blok guld-ost stod i reklamerne til kun 16 kr – men af en eller anden hemmelig men rar grund kostede den kun en flad 10’er! Røverkøb. Skinkestrimlerne kostede ligeledes kun 10 kr på tilbud. Ja, tilbudsaviser er den studerendes gode ven!

pizza_m_grøntsager

Ingredienser, 2 fuldkornspizza-bunde

  • 4 dl fuldkornsmel
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk olie
  • ½ tsk salt
  • 2-3 dl lunkent vand
  • 1 pose tørgær

Fremgangsmåde, pizzabund

  1. Bland mel, salt og tørgær godt.
  2. Tilsæt olien og lidt af vandet og ælt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til den har en god, blød konsistens.
  3. Ælt lidt, og lad hæve i en times tid.

Resten af pizzaen:

Fordel pizzasauce (enten færdiggkøbt eller hjemmelavet (1 dåse hakkede tomater kogt ned og smagt til m. hvidløg, salt, peber og oregano)) på den udrullede dej, og fordel dit yndlingsfyld / det der er i køleskabet herpå. Slut af med revet ost, og bag i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s