Kylling i kokos/karry sauce

En ret som er super nem at lave, er kylling i kokos/karry sauce med årstidens grønt, serveret med (vilde/brune) ris. Og endnu smartere er det, at man snildt kan lave en kæmpeportion, så der er til to-tre dage.

Denne gang var grøntsagerne en masse lækker squash (de fås jo til foræringspriser for tiden! Jeg så dem til 4 kr/stk i netto, og det var ikke engang et tilbud.) og peberfrugt i tern.

kylling_karrysauce_3

Ingredienser, 2 personer, 2 dage

  • 1 squash
  • 1-2 peberfrugter
  • 1 dåse light kokosmælk
  • 300 g kyllingebrystfilet i strimler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • stødt paprika, karry og chili pulver
  • salt og peber
  • 3 dl vilde ris
  • 4,5 dl vand
  • lidt olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Sæt 4,5 dl vand tilsat ½ tsk salt i kog. Tilsæt de vilde ris, og kog i 35-40 minutter, eller hvad der nu står på rispakken.
  2. Hak løg og hvidløg fint, og steg det et par minutter i lidt olie. Tilsæt lidt karry, chili og paprikapulver sammen med kyllingefileterne, og svits videre, til de er næsten gennemstegte.
  3. Tilsæt grøntsagerne snittet til tern/mindre stykker, og steg videre ved høj varme et par minutter.
  4. Hæld kokosmælken ved, og lad simre i 10 minutters tid. Rør rundt af og til.
  5. Smag til sidst til med mere krydderi, salt og peber.
  6. Du kan evt. vælge at jævne saucen med maizena blandet med lidt vand, som ihældes retten under omrøring. Kog et par minutter efter tilsætningen af dette.
  7. Server halvdelen – gem resten til dagen efter.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s