En ret som er super nem at lave, er kylling i kokos/karry sauce med årstidens grønt, serveret med (vilde/brune) ris. Og endnu smartere er det, at man snildt kan lave en kæmpeportion, så der er til to-tre dage.
Denne gang var grøntsagerne en masse lækker squash (de fås jo til foræringspriser for tiden! Jeg så dem til 4 kr/stk i netto, og det var ikke engang et tilbud.) og peberfrugt i tern.
Ingredienser, 2 personer, 2 dage
- 1 squash
- 1-2 peberfrugter
- 1 dåse light kokosmælk
- 300 g kyllingebrystfilet i strimler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- stødt paprika, karry og chili pulver
- salt og peber
- 3 dl vilde ris
- 4,5 dl vand
- lidt olie til stegning
Fremgangsmåde
- Sæt 4,5 dl vand tilsat ½ tsk salt i kog. Tilsæt de vilde ris, og kog i 35-40 minutter, eller hvad der nu står på rispakken.
- Hak løg og hvidløg fint, og steg det et par minutter i lidt olie. Tilsæt lidt karry, chili og paprikapulver sammen med kyllingefileterne, og svits videre, til de er næsten gennemstegte.
- Tilsæt grøntsagerne snittet til tern/mindre stykker, og steg videre ved høj varme et par minutter.
- Hæld kokosmælken ved, og lad simre i 10 minutters tid. Rør rundt af og til.
- Smag til sidst til med mere krydderi, salt og peber.
- Du kan evt. vælge at jævne saucen med maizena blandet med lidt vand, som ihældes retten under omrøring. Kog et par minutter efter tilsætningen af dette.
- Server halvdelen – gem resten til dagen efter.