Mad-glad ferie til Island

Jeg er netop vendt hjem efter 3 smukke uger på fantastiske Island. Jeg har sammen med min dejlige kæreste oplevet landet fra flere sider. Vi har nemlig både været på den klassiske gyldne-cirkel turist-tour med gejser, vandfald og nationalpark,  og vi har besøgt turist-steder i hovedstadsområdet. Derudover har vi også brugt en uge på den lille ø Heimaey, som var mere afdæmpet.

pletskud

Det blev til riiigtig mange fotografier på turen – her er nogle få pletskud. Billederne tv. og i midten er fra Heimaey, mens billedet th. er vandfaldet Gullfoss.

syndige butikker

Når man handler i Island ser man hurtigt hvor amerikansk præget deres fødevaremarked er. Mærkevarer som findes i USA findes med stor sikkerhed også her – blandt andet i supermarkedet “Kostur,” som netop specialiserer sig i amerikanske varer. Derudover er udvalget mange steder også ganske imponerende – især når det kommer til bland-selv-slik. (Som i øvrigt er halv pris mange steder om lørdagen!)

fiskemarked

Ved havnen i Reykjavik findes “Kolaportid,” hvilket er et indendørs, permanent loppemarked. Her er både tøj, bøger, skrammel… og mad! Islandske specialiteter i massevis. Her ses en god gang tørfisk og en god gang rejer. Der var dog også meget andet, eksempelvis islandsk bagværk (som “flatkökur/fladbrød” og det islandske svar på rugbrød, hvilket mest er et brød med sirup/sukker af en eller anden art,) hummer, halvråddent hajkød og diverse udskæringer fra lam.

Herudover er der utallige fancy restauranter som disker op med de mest fantastiske fiskeretter og lokale specialiteter – det var SU-budgettet dog desværre ikke helt frisk på. Til gengæld er jeg så heldig at have en farmor, som sagtens selv kan fremtrylle helt friske (og store!) hvidløgsstegte hummerhaler som smager så godt, at man ikke kan nå at tage billeder af sagerne, inden folk har raget til sig, og man selv sidder med smør-indsmurte fingre.

Jeg glæder mig allerede til at komme afsted igen, selvom der nu nok kommer til at gå nogle år. 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s