Dejlig, delikat, dansk drømmekage

En gang i mellem (ja okay, ofte!) bliver jeg ramt af lysten til én bestemt dessert/kage/lignende. I dag var det drømmekage. Ingredienserne til det var heldigvis i køkkenet, så der blev tændt op i ovnen og piskeriset, og vupti, en lækker aftenservering blev fremtryllet.

Jeg har lavet en sød lille portion i en brødform til en 3-4 munde med søde tænder, men vil du hellere lave en hel springform fordobler du bare opskriften.

drømmekage

 

Ingredienser, 1 brødform (fordobl for ingredienser til 1 springform)

  • 1 æg
  • ½ spsk olie/smeltet smør
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 60 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • knivspids fint salt
  • 50 g margarine/smør
  • 70 g brun farin
  • 100 g kokosmel
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader (ikke varmluft.)
  2. Pisk æg, sukker, olie og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
  3. Bland mel, bagepulver og fint salt, og vend sammen med æggesnapsen.
  4. Hæld dejen i en smurt brødform og bag i 20 minutter.
  5. Smelt imens margarinen i en gryde. Tilsæt brun farin og lad smelte. Tilsæt kokosmel og mælk, og kog lidt.
  6. Fordel med en ske kokosmassen på den næsten færdigbagte kage efter 20 minutter, skru ovnen op på 220 grader, og bag i yderligere 5 minutter, eller til toppingen er gylden, og kagen gennembagt. (Tjek med en strikkepind/lignende.)
  7. Køl af og spis med en kop rygende varm te, når nu sommervejret lader vente på sig.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s