Sommerlig speltkernesalat med avocado, jordbær og asparges

Når nu der endelig endelig endelig er søde, saftige jordbær, gælder det bare om at snige dem ind over alt! Derfor stod aftenens menu på en sommerlig speltkernesalat med alt det gode; avocado, jordbær og asparges, suppleret med lidt gulerod, forårsløg og citronsaft. Så bliver det næsten ikke friskere, sundere og mere sommerligt. 🙂

Salaten passer godt til magert kød og fisk, eller måske bare en masse godt, nybagt, groft brød med tandsmør.

jordbær avocado asparges

Ingredienser, 2-3 personer

  • 150 g speltkerner/perlespelt
  • 1 moden avocado
  • 1 lille bundt asparges
  • En håndfuld søde jordbær
  • Saft fra 1/4 citron
  • 1 gulerod
  • 1 bouillonterning
  • 1 springløg

Fremgangsmåde

  1. Kog speltkernerne i vand tilsat en bouillonterning i den tid, der er angivet på pakken. (Ca. 20 minutter.) Når der er 3-4 minutter tilbage, tilsættes asparges og gulerod i små stykker, og det koges med de sidste minutter.
  2. Skær avocado og jordbær i mundrette stykker.
  3. Snit springløget fint.
  4. Anret med speltkerner og blancherede gulerødder og asparges nederst, og top med springløg, så avocado, og så jordbær. Pres citronsaft ud over.
  5. Spis med glæde – og fisk/kylling/hvad du har lyst til 🙂
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s