Mættende salat med speltkerner og tun

Det er ganske økonomisk ansvarligt af og til at droppe kødet i aftensmaden. Så er det heldigvis dejligt, at en simpel ting som dåse-tun kan blive utrolig velsmagende i godt selskab af frisk grønt, speltkerner og en god gang hytteost.

Og ud over at være ganske appetitlig, er denne salat tilmed super sund. Hvor heldig har man lov at være? 😉

speltkerne_salat

Ingredienser, 2 personer

(Grøntsagerne kan naturligvis varieres i det uendelige! I disse måneder ville eksempelvis grøn asparges og friske bær være gode i en salat.)

  • 200 g speltkerner
  • 1 dl ærter
  • 1 stor gulerod
  • 1 peberfrugt
  • 2 tomater
  • 2 forårsløg
  • citronsaft
  • Salt og peber
  • Hytteost
  • 1 bouillonterning
  • 1 dåse tun i vand
  • Et par cm fra en agurk
  • Et par soltørrede tomater
  • En håndfuld peanuts

Fremgangsmåde

  1. Kog speltkernerne i vand tilsat en bouillonterning i ca 20 minutter – eller det, der nu står på pakken.
  2. Når kernerne er kogte men stadig har bid hældes vandet fra, og de stilles på køl.
  3. Gulerod, peberfrugt, tomater, forårsløg, soltørrede tomater og agurk skæres i små tern.
  4. Grøntsagerne blandes med speltkerner, peanuts, soltørrede tomater og tun, og der smages til med citronsaft, salt og peber.
  5. Salaten serveres med en masse hytteost med lav fedtprocent og et drys friskkværnet peber.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s