Hjemmelavet, honningristet müsli (granola) med skyr og søde bær

Jeg er KÆMPE fan af både honningristet müsli, skyr (man er vel islænding!) og ikke mindst søde sommerbær. Hvor er det bare et fantastisk sommer-faktum at disse ting er det perfekte, søde match.

Serveret i fine portionsglas bliver sammensætningen den ideelle servering, hvad enten der er tale om brunch, buffet, dessert eller blot en hverdags-forkælende-morgenmad.

yoghurt musli

Ingredienser, min honningristede müsli:

  • havregryn
  • grofthakkede hasselnøddekerner
  • grofthakkede mandler
  • rosiner/tranebær/andre tørrede frugter
  • honning
  • Frysetørrede bær

Alternative ingredienser:

  • Andre flager (spelt, rug, hvede…)
  • Frø (hør, sesam…)
  • Kerner (solsikke, græskar…)
  • Andre nødder
  • Andre frugter
  • chokoladestykker!

Fremgangsmåde:

  1. Nej, det er ikke en fejl, at der ikke er mængdeangivelser. Bland blot det du elsker, og brug mest af det, der er det aller, aller lækreste! 🙂 Og så en masse havregryn.
  2. Når du har blandet en god gang havregryn med dit yndlingsguf, blandes det hele med en ordentlig gang honning – igen kommer mængden helt an på, hvor sødt dine smagsløg vil have det.
  3. Det hele fordeles jævnt på en bageplade, og bages i ovnen ved ca. 180 grader indtil det hele er gyldent – det tager ca. 15-20 minutter.
  4. Mens müslien køler ned, røres der rundt af og til.
  5. Opbevares i en lufttæt beholder.

Müslien kan som sagt rigtigt brillere i selskab med skyr og friske bær. Er man ikke så meget til skyr, kan man også sagtens bruge græsk yoghurt, A38 og så videre og så videre. 🙂

Velbekomme, og glædelig første sommerdag!

Reklamer

3 thoughts on “Hjemmelavet, honningristet müsli (granola) med skyr og søde bær

  1. Pingback: gode bud på lækker morgenmad | Blog Liebling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s