Squash og gulerods kage med cream cheese frosting

Jeg har før lavet en kage med squash og gulerod. Og en gulerodskage. De opskrifter var dog ikke helt syndige nok i forhold til, hvad jeg i går gik og havde lyst til. Derfor måtte jeg finde en ny opskrift på en ekstra luftig, snasket og syndig kage.

Det blev til en squash og gulerodskage med nødder, cream cheese frosting, blød, lækker dej og masser af sukker – ren kage-lykke!

squash_gulerod_kage

Ingredienser, 1 lille springform

  • 200 g flødeost
  • flormelis og vaniljesukker efter smag
  • 250 g revet gulerod og/eller squash
  • 50 g valnøddekerner/hasselnøddekerner, hakket
  • 150 g hvedemel
  • 150 sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • ½ tsk ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • Knivspids fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • Evt: rosiner, hakket chokolade

Fremgangsmåde

  1. Riv squash og gulerødder, og vrid væske ud af dem.
  2. Bland hvedemel, krydderier, hævemidler og hakkede nødder godt.
  3. Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse, og vend sammen med melblandingen.
  4. Bland dejen med revede grøntsager, og tilsæt evt. rosiner og/eller chokolade, hvis du har lyst. 🙂
  5. Bag i ca. 45 minutter ved 180 grader – indtil kagen er fast hele vejen igennem. (Tjek med en kniv el. lign.)
  6. Når kagen er kølet af, piskes flødeost sammen med vaniljesukker og flormelis, til den er sød nok. Frostingen fordeles på kagen, som spises i godt selskab og med god te til!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s