Verdens bedste brød er et super nemt grydebrød!

Så er det bevist. Verdens bedste brød er rent faktisk det grydebrød, som Jim Lahey står bag. Det brød, som går under betegnelsen “verdens bedste brød.” Jaja, det burde sige sig selv, men det er jo ikke altid at internettet holder, hvad det lover! Det skal jeg da heldigvis love for, at det gør i dette tilfælde.

Jeg kunne dog ikke dy mig for at ændre opskriften – selvom det nok for mange er at ødelægge det perfekte. Jeg endte nemlig med at erstatte halvdelen af hvedemelet med grahamsmel, for i min verden er groft brød og fuldkornsbrød altid det bedste.

grydebrød

Ingredienser, 1 grydebrød, grov udgave

  • 1 klump gær på størrelse med en stor ært
  • 300 g vand
  • 200 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel (ønsker du det “rigtige” Jim Lahey brød, er det i stedet 400 g hvedemel)
  • 8 g fint salt
  • En ovnfast gryde, eks. Le Creuset (eller alternativt en stegeso med låg eller lignende.)

Fremgangsmåde

  1. Vend alle ingredienserne løst sammen. Det er meget klistret, men det er meningen. Der skal ikke æltes.
  2. Skålen dækkes med film, og dejen stilles til hævning ved stuetemperatur, gerne i en 18-20 timer.
  3. Drys lidt hvedemel ud på et bord, og hæld dejen ud herpå. Vend den sammen et par gange til den bliver en smule fastere – men ikke meget. Der skal stadig ikke æltes.
  4. Lad dejen hæve et par timer mere. (Enten i en smurt skål, eller i et viskestykke “smurt ind” i mel.)
  5. Tænd ovnen på 250 grader, og stil den ildfaste gryde (med låg) herind. Den skal nemlig nå at blive brændende varm, inden dejen skal i.
  6. Når dejen er hævet og gryden er varm, tages gryden ud af ovnen. Dejen hældes med det samme i, låget lægges på, og gryden smides i ovnen igen.
  7. Bag brødet i 25-30 minutter med låg, og hernæst 10-15 minutter uden låg.
  8. Hæld brødet ud af den varme gryde efter bagning, og lad det køle af på en rist. Spises helst samme dag mens det er helt vildt sprødt og lækkert, og ellers næste dag efter en tur i ovnen/på brødristeren/i bruchetta-værkstedet. 😉
Advertisements

2 thoughts on “Verdens bedste brød er et super nemt grydebrød!

  1. Pingback: römertopf stegso

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s