Det er overraskende nemt at lave sin egen bounty chokolade. Den hjemmelavede udgave er tilmed mindst lige så lækker, som købeversionen. Derudover er det sjovt at køkken-eksperimentere med forskellige smagsvarianter af den klassiske chokoladebar.
Og ved i hvad? Til den klassiske bar skal der kun bruges 3 ingredienser!
Jeg har i dag lavet nogle typiske bounty-chokolader (kokosmasse og mørk chokolade) med drys af ristede, hakkede nødder, samt en version med citronsmag og hvid chokolade. Begge dele er yderst vanedannende! 🙂
Ingredienser, ca 15 alm. bounty og 15 med citronsmag
- 250 g kokosmel
- 1 dåse kondenseret mælk (den fra Nestlé kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder)
- 100 g mørk chokolade
- 100 g hvid chokolade
- 1½ økologisk citron
- en lille håndfuld hasselnøddekerner, (hurtigt ristet på en varm pande.)
Fremgangsmåde
- Bland den kondenserede mælk med kokosmel. Del massen i to skåle.
- I den ene skål iblandes skallen fra 1½ citron, og saften fra 1. Der smages til – er der citron nok?
- Begge skåle stilles på køl i en times tid – så er de nemmere at arbejde med senere.
- Kokosmassen formes. (jeg lavede små “hapsere” – man kan sagtens lave kugler, eller måske helt klassiske barer.)
- De to typer chokolade smeltes i hvert sit vandbad. Heri vendes bounty-hapserne. (Hvid chokolade til citron, mørk til den klassiske.)
- På de klassiske barer drysses med nødder inden chokoladen størkner.
- På de hvide barer pyntes med mørk chokolade, når den hvide er størknet.
- Barerne opbevares på køl – hvis de altså ikke bliver spist med det samme! 😉
God idé med citrontouchet, er sikker på det er mega lækkert med et syrligt smagsindtryk til den fede kokos og den bitre chokolade.
– Anne
Citronen gav nemlig lige præcis det modspil, den ellers ikke så forfriskende bounty kunne trænge til. 😉
Mvh Ísbjörg
Pingback: No-bake cheesecake med rabarber-topping | Opholdsrum