Parmesan grissini

Sidder man inde med en rest parmesanost er man et godt skridt på vejen mod en fantastisk lækker aften-snack. Det er nemlig super nemt at lave sine egne grissini-sticks med parmesansmag. De passer perfekt til en aften med en god rødvin, gode venner, og en dejlig dip eller tre. (Mums, de ville være fantastiske til en gang hummus og tzatziki!)

Grissini_parmesan

Ingredienser, ca 5 snacksultne personer

  • 8 g fint salt
  • 30 g parmesanost, fintrevet
  • 1 dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 25 g gær
  • 250 durummel
  • Evt: sesam, birkes, groft salt, paprika, hvidløgspulver…

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser blandes grundigt – det skal have konsistens som en tyk, fed dej.
  2. Rul dejen meget tyndt ud, og skær den i tynde strimler. (Grissinidejen hæver en del, så lav dem lige lidt tyndere, end du vil have dem, når de er færdige.)
  3. Drys dem evt. med spændende ting – sesam, birkes, groft salt, paprika og hvidløgspulver er bare nogle få eksempler. (Overvej, hvad der passer godt til den dip, du serverer grissinierne til. Hvis du altså laver dip. De er også lækre uden!)
  4. Bag dem på en bageplade i 15-20 minutter – til de er gyldne og sprøde – ved 165 grader varmluft.
  5. Køl ned og server! 🙂
Reklamer

2 thoughts on “Parmesan grissini

    • Hvis du opbevarer dem i en lufttæt bøtte, hvor der ikke er fugt/kondens (sæt fx lidt køkkenrulle i bunden), kan de godt holde sig fine og sprøde mindst et par uger. Men hvis der kommer luft og/eller fugt til, går der ikke mange dage før de er bløde og kedelige. (Hvis det sker, kan du prøve at give dem et par minutter i (ikke varmlufts)ovn, eller på en brødrister, og se, om de igen bliver sprøde). 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s