Fuldkorns-franskbrød med gulerod

Jeg tror, jeg er blevet afhængig af at tilsætte revet gulerod til mit bagværk. Men det smager jo også skønt – og bidrager til luftigt og ikke-tørt brød. I dag har jeg bagt et par franskbrød med en hvedemel/fuldkornshvedemel/havregryns blanding – et til køkkenbordet, og et til fryseren.

brød

Ingredienser, 2 brød

  • 50 g gær
  • 3 dl A38
  • 1,5 dl lunkent vand
  • ½ spsk fint salt
  • 100 g havregryn
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 dl revede gulerødder

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt dernæst A38 og rør godt.
  2. Bland i en anden skål mel, fuldkornsmel, havregryn, kerner og salt. Bland dette med det flydende.
  3. Rør til sidst også gulerødderne i. Dejen skal være klistret.
  4. Lad hæve tildækket et lunt sted, til dejen er ca. dobbelt så stor – ca 1-2 timer.
  5. Del dejen i to. Drys køkkenbordet med mel, og ælt hver klump hurtigt igennem. Form til to brød, som efterhæves i ½-1 time.
  6. Bag ved 200 grader i ca. 45 minutter – indtil skorpen er gylden og sprød, og bunden lyder hul, når du banker på den.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s