Koldhævede grovboller med gulerod

I torsdags stod dagens program på at se den legendariske kapsejlads i Aarhus’ universitetspark. Jeg fulgtes med Frederik og mødte hans klasse – og eftersom vi skulle ses allerede kl 07:30, var det da oplagt at tage nogle boller med. Jeg gad dog ikke stå eeekstra tidligt op for at ælte, så jeg lavede dejen aftenen i forvejen, lod den hæve i køleskabet, og så skulle bollerne ellers bare smides i ovnen om morgenen; super nemt!

boller_kapsejlads

Billedet til højre viser, hvor mange mennesker der allerede var kl 07:45. Puh, forestil jer hvor proppet der var kl 12:00! 😉

Ingredienser, 25 små boller

  • 7 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 3 tsk fint salt
  • 200 g revet gulerod
  • 200 g havregryn
  • 350 g fuldkornsmel (jeg brugte fuldkornsmel af rug)
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk honning
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g (udblødt/kogt) 5kornsblanding

Fremgangsmåde, dag 1

  1. Opløs gæren i vandet. Bland med de resterende ingredienser.
  2. Spæd til med lidt vand eller mel, hvis konsistensen driller. Det skal være som en mege, meget tyk havregrød – eller en lidt for flydende bolledej.
  3. Fordel dejen i 1-2 store skåle (det hæver nemlig en hel del,) og dæk med film. Stil i køleskabet natten over.

Fremgangsmåde, dag 2

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Fordel bollerne på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir – det er nemmest, hvis du bruger to spiseskeer.
  3. Pensl bollerne med æg eller mælk, og bag dem i 20-30 minutter, eller indtil de er gyldne, sprøde og gennembagte.

Spis dem lune med tandsmør og pålægschokolade! Eller kolde som gnave-boller… 🙂

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s