Æblekage med marcipan

Det er så smart med æbler – har man for mange, kan man bare lave en kage. Her har jeg fremtryllet en lækker en af slagsen – fyldt med marcipan og toppet med hakkede mandler. Serveret med creme fraiche er det den perfekte mundfuld.

æble_marcipan_kage

 

Ingredienser, 1 tærteform

  • ca ½ kg skrællede æbler
  • 50-100 g sukker, alt efter æblernes sødme
  • 100 g smør/margarine
  • 100 g revet marcipan
  • 150 g mel
  • 2 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • Hakkede mandler
  • Saft fra 1 appelsin, revet skal fra ½ appelsin

Fremgangsmåde

  1. Skær de skrællede æbler i fine både. Andret dem i fadets bund i et jævnt lag.
  2. Pisk smør, æg og sukker sammen til en luftig masse.
  3. Bland i en anden skål mel og bagepulver, vend marcipanen i, og bland herefter dette med sukkermassen.
  4. Tilføj appelsinsaft- og skal.
  5. Hæld dejen over æblerne og drys/pynt med mandler.
  6. Bag ved 175 grader i midten af ovnen, ca. 30 minutter – indtil dejen er gennembagt og gylden. (Det kan godt tage op til 45 min, så hold godt øje.)
  7. Server med creme fraiche mens kagen er lun. (Selvom den nu også smager dejligt, når den er kold. 😉 )
Advertisements

One thought on “Æblekage med marcipan

  1. Pingback: Verdens nemmeste æblekage | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s