Super-boller!

Det her er muligvis de bedste boller jeg har bagt. Nogensinde.

Men det siger næsten også sig selv, når man kigger på, hvilke super-ingredienser der er i: gulerødder, 5 korns blanding, solsikkekerner i massevis og fuldkornsmel. Sunde boller indeed! 😀

gulerodsboller

Ingredienser, 10-12 boller

  • 1 pakke gær
  • 3-4 dl lunkent mælk
  • 200 g fuldkornsmel (jeg brugte rug)
  • 300 g hvedemel
  • 2 store gulerødder, revede
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 dl 5 korns blanding

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i den lunkne mælk.
  2. Overhæld i en lille skål 5 korns blandingen med kogt vand. Lad stå 5-10 minutter.
  3. Bland i en anden skål hvedemel, fuldkornsmel, salt, solsikkekerner og den udblødte 5 korns blanding.
  4. Rør nu mælk, melblanding, honning og revede gulerødder sammen. Ælt, til dejen bliver smidig. (Tilsæt evt. mere mælk eller mel alt efter konsistens.)
  5. Lad hæve 1-2 timer et lunt sted.
  6. Form til boller, og lad efterhæve 1 times tid.
  7. Pensl med pisket æg, drys med solsikkekerner, og bag i 25 minutter ved 200 grader.
Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s