Ovnbagte oksekøds-kødboller + oksekøds-kødbolle-pizza!

En fusion af farsbrød og frikadeller… Why not?

Forleden stod menuen på ovnbagte oksekøds-kødboller med chili og hvidløg. Det var simpelthen så nemt og velsmagende, og jeg må siger, at jeg foretrækker at tilberede kødboller i ovnen, frem for på panden. Ud over at man på den måde sparer væsentligt på fedtstoffet, så griser det også meget mindre.

Portionen var stor nok til, at der dagen efter blev lavet en (egentlig ok sund) pizza med fyld af kødbollerne og grønt.

kødboller

kødbollepizza

Ingredienser, kødboller, 4 personer

  • 500 g magert hakket oksekød
  • ½-1 frisk chili, finthakket
  • 1 æg
  • 2 hvidløgsfed, finthakkede
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 håndfulde hvedemel
  • salt og peber
  • ½ løg, finthakket

Fremgangsmåde, kødboller

  1. Bland alle ingredienserne sammen til en fars. Tilføj evt. mere mel/havregryn, hvis den er for våd.
  2. Form 20 kødboller, placer dem på en bageplade, og mas dem lidt.
  3. Bag dem 10 minutter i midten af en forvarmet ovn på 230 grader. Tag bollerne ud, vend dem om, og bag yderligere 10 minutter.
  4. Server med en god, mættende salat.

Ingredienser, pizza

  • Fuldkornsmel, hvedemel, 50 g gær, vand, olie og salt
  • Revet ost
  • Tomatpuré/pizzatomatsauce
  • Friske tomater
  • Evt. andet grønt. (Vi brugte fintsnittet hvidkål)
  • Resterne af kødbollerne i skiver.

Fremgangsmåde, pizza

  1. Lav en dej og lad den hæve.
  2. Rul dejen ud, og fordel først tomatpuré på. Hernæst kødboller, så grønt, og slutteligt ost.
  3. Bag ved 220 grader i ca. 25 minutter.
  4. Server med ketchup! 😉
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s