Citronfromage

Jeg har aldrig brudt mig om husblas. Gelatine… Vandbad… Risiko for klumper… Men så var det, at jeg lavede citronfromage, og hov, husblas er da egentlig ikke så slemt, når man tager det stille og roligt. (Og ignorerer, hvorfra gelatinen stammer! 😉 )

citronfromage1

Ingredienser, 4-6 personer, alt efter portionsstørrelserne. (Jeg fik 6 dessertglas.)

  • 4 plader husblas
  • 3 hele æg
  • 150 g sukker
  • 1½ tsk fintrevet skal fra en økologisk citron
  • ½-1 dl friskpresset citronsaft
  • 1/4 l piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg husblaspladerne i koldt vand. Pisk imens flødeskummen stiv i en anden skål.
  2. I en tredje skål piskes de hele æg og sukker til en luftig masse. (Pisk rigtig længe – og så lige lidt ekstra bagefter! 😉 )
  3. Smelt nu husblassen over vandbad. (Det går hurtigt, så vær lidt forsigtig.) Bland den herefter med citronskal og citronsaft.
  4. Rør citron+husblas blandingen sammen med æggemassen. Vend nu det meste af fløden sammen med æggemassen – men gem en smule til pynt.
  5. Hæld fromagen i en stor skål eller i portionsglas, og stil på køl i nogle timer. Pynt med flødeskum inden servering.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s