Helt fedtfri squash-gulerods kage

Jeg lavede i sidste uge en dejlig lasagne med squash og gulerødder. Dog var der rester af begge grøntsager – og den oplagte løsning på det “problem” var uden tvivl en kage! 😀

Kagen lavede jeg helt og aldeles fedtfri – og den var slet ikke tør! Nu må næste køkkeneksperiment blive også at skrue ned for sukkeret! 😉

fedtfri_squash_gulerod_kage

Men ak, jeg fik ikke et billede af kagen med glasur på. Så i må klare jer uden. Heldigvis var det også bare en flormelis+vand+cacaopulver glasur, og ikke en lækker cream-cheese en af slagsen. Det kunne ellers være perfekt til!

Ingredienser, 1 springform/ca. 6-8 personer

  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 280 g revet gulerod og squash
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 tsk bagepulver
  • ca. 4 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker til en lys, skummende masse.
  2. Bland i en anden skål hvedemel, krydderier og bagepulver godt.
  3. Bland mel, æggemasse, revede grøntsager og yoghurt grundigt.
  4. Fordel i en springform og bag i 50-60 minutter ved 175 grader.
  5. Pynt evt. med glasur – chokolade, eller endnu bedre cream-cheese! 🙂

 

Advertisements

One thought on “Helt fedtfri squash-gulerods kage

  1. Pingback: Squash og gulerods kage med cream cheese frosting | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s