Frikadeller med grøntsager

Når kødet skal række lidt længere, og når maden skal være lidt sundere, er det en god idé at pifte eksempelvis frikadellefarsen op med en god gang revet/hakket grønt. Revede gulerødder, fintsnittet hvidkål, porrer, aubergine, osv osv. Så er der pludselig fars nok til en frikadellebunke som rækker både til i dag, til i morgen, og til fryseren.

frikadeller

Ingredienser, 2 personer i 2-3 dage (eller til fryseren!)

  • 500 g magert, hakket svinekød. (Evt. svin/kalv)
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • 1-2 spsk havregryn
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 dl mælk
  • 3 revede gulerødder, 1 revet aubergine, eller noget helt tredje
  • Salt og peber
  • Timian
  • Evt andre krydderier efter smag. Eller hakkede soltørrede tomater. Eller smuldret feta. Eller oliven i små stykker…

Fremgangsmåde

  1. Rør farsen sammen af alle ingredienserne. Spæd til med mere mælk hvis den bliver for tør – eller mere havregryn, hvis den bliver for våd.
  2. Lad den hvile i køleskabet i1-2 timer.
  3. Steg på panden i små klatter i lidt smør/margarine.

Server med kogte kartofler/hasselbach kartofler, sovs og salat. Eller stuvet hvidkål. Eller bare en masse salat.

Advertisements

One thought on “Frikadeller med grøntsager

  1. Pingback: Ærtepuré | Opholdsrum

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s