Kanelsnegle-kage

Kanelsnegle er lækre! Se bare fuldkorns-udgaven her! Noget, som også er lækkert, er kanelsnegle-kage. Her er en fantastisk usund variant.

kanelsnegle-kage

Ingredienser, 1 kanelsneglekage

  • ½  dl mælk
  • 20 g gær
  • 25 g blødt smør
  • ½ æg (gem den anden halvdel til pensling)
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 tsk fint salt
  • 2,25 dl hvedemel

Ingredienser, fyld

  • 60 g meget blødt smør
  • 0,4 dl sukker
  • 1 spsk stødt kanel

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm, og smuldr gæren heri. 
  2. Tilsæt de andre ingredienser – men gem en lille smule mel. Ælt godt, og lad hæve ½ time.
  3. Rør fyldet sammen.
  4. Ælt dejen igen, evt. med lidt ekstra mel, og rul den ud i en firkant på ca. 20×30 cm. Fordel fyldet jævnt herpå, og rul den hernæst sammen til en pølse.
  5. Skær pølsen i 7-8 lige tykke skiver. Fordel skiverne i en rund kageform – de skal ligge helt klistret, tæt op ad hinanden.
  6. Lad kagen efterhæve ½ time, og pensl den herefter med æg. Bag i 200 grader i 15-20 minutter.
  7. Når kagen er kølet ned, pyntes den med hvid glasur; flormelis og vand blandet sammen.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s