Gulerods-boller med solsikkekerner

Hjemmebagte gulerods-boller er nu en lækker ting. Spist med ost og syltetøj – himmelsk.

Opskriften her er kæmpe. Divider bare målene, alt efter hvor mange boller du ønsker.

gulerodsboller med solsikkekerner

Ingredienser, lidt over 30 stk

  • 50-100 g havregryn
  • 1 L lunkent vand
  • 30 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 30 g fint salt
  • 1 kg hvedemel
  • 400 g speltmel
  • 6 store, revede gulerødder
  • 100-150 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Rør dejen sammen i en stor skål – kun så meget mel, at dejen akkurat slipper siderne. (Husk; gæren skal som det første opløses i det lunkne vand.)
  2. Ælt den hernæst grundigt i 5-10 minutter, indtil den bliver glat.
  3. Tilsæt revede gulerødder, havregryn og kerner. Ælt, til alt er godt blandet.
  4. Lad hæve tildækket i ca. 3 timer. (Til dobbelt størrelse.)
  5. Ælt dejen, og form bollerne. Lad efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl med æg, og bag i 15-20 minutter ved 180 grader.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s