Hjemmelavede fastelavnsboller med vaniljecreme

Indrømmet; bagerens fastelavnsboller fyldt med flødeskum, nougat, syltetøj, vaniljecreme og alskens andet godt, er det bedste af det bedste. Det betyder dog ikke, at man ikke selv kan lave lækre gammeldags fastelavnsboller hjemme i eget køkken! Som på trods af konkurrence fra bageren stadig scorer højt på listen over godt bagværk.😉 fastelavn1 Ingredienser, 9 (små)  boller

  • 1 dl mælk
  • 60 g smør
  • 40 g gær
  • ½ æg
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 180 g hvedemel

Ingredienser, vaniljecreme til 9 (små) boller

  • 1 æg
  • ½ spsk maizena (majsmel)
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en gryde, og smelt smørret heri. Opløs dernæst gæren, når blandingen er blevet ‘lillefingervarm.’
  2. Bland i en anden skål mel, salt, kardemomme og sukker.
  3. Bland først ægget, så melblandingen i gærblandingen. Ælt sammen, til dejen er blød og smidig, og ikke alt for klistret. (Tilsæt evt. mere mel.)
  4. Lad hæve en halv time.
  5. Opvarm i mellemtiden alle ingredienserne til vaniljecremen i en gryde under konstant piskning. Når det når kogepunktet, sluk da for gryden, og pisk videre. Når den cremede konsistens er opnået, hældes cremen i en skål, og drysses med et tyndt lag sukker for at forhindre, at der dannes skind. Lad køle ned i køleskab, mens dejen hæver videre.
  6. Drys mel på et bord, og rul dejen ud i ca. 20×20. Del den i 3×3 firkanter, dvs. 9 stk.
  7. Placer en klat creme på hver firkant, og luk herefter bollerne ved at folde hjørnerne sammen, og trykke sammen ved samlingen. (Pas på, det her synes jeg er meget svært! Hold godt styr på cremen; hvis først der kommer creme ved samlingen, er det næsten umuligt at få bollen lukket sammen ordentligt.)
  8. Lad efter hæve en halv time.
  9. Bag i midten af en ovn på 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  10. Lad køle ned, og pynt med glasur. (flormelis+usødet cacaopulver+vand)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s