Fedtreduceret chokoladekage – den der du ved nok

Den klassiske bradepandekage – kendt som “den der du ved nok” kagen – har jeg her lavet i en mindre portion (da en hel bradepande nok er lige i overkanten til 2 personer) og med væsentligt lavere fedtindhold end den originale opskrift. Og den er stadig 100 % lige så lækker! 😀

SAM_0413

SAM_0423

 

Ingredienser til kagen

  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 30 g smør/margarine
  • 2 dl creme fraiche, fromage frais, skyr eller lignende

Ingredienser til glasuren

  • 30 g smeltet smør
  • 70 g flormelis
  • 1 spsk usødet kakaopulver
  • 40 g kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser.
  2. Pisk æg og sukker sammen.
  3. Rør æggemassen og det tørre sammen.
  4. Tilsæt creme fraiche/lignende samt smør/margarine. Rør, til massen bliver lind og ensformig.
  5. Fordel i kageform, og bag ved 190 grader i ca 30 minutter.
  6. Når kagen er kold laves glasuren ved at blande alle ingredienser, og massen fordeles på kagen.
Reklamer

2 thoughts on “Fedtreduceret chokoladekage – den der du ved nok

  1. Er den stadig lige så tung og svampet? Og hænder den sig stadig god i mange dage på køl ift den originale ? Vil bage den til camping i morgen og skal holde nogle dage så den må nemlig ikke blive tør. Dejligt med en reduceret udgave !!!

    • Den holder sig fint i et par dage, især hvis der er glasur på. Men den er naturligvis ikke helt så klæg og svampet som originalen – svampetheden skyldes jo netop de store mængder smør/margarine! 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s